Virksomhedspraktik og mentorordning

Her kan du læse om det at være i virksomhedspraktik samt hvad en mentorordning er. Desuden kan du her få et overblik over vores virksomhedscentre, og oplysninger om hvad et virksomhedscenter er.

Vi ønsker du kommer hurtigst og best tilbage til et arbejde eller kan komme i gang med en uddannelse. Det kan for eksempel være via en praktik i en virksomhed, hvor du kan prøve nye opgaver og eventuelt få nye rutiner. 

 

 


Virksomhedspraktik er et tilbud til ledige.

Det kan være en rigtig god mulighed til at få indblik i arbejdet i en virksomhed, hvad det vil sige at være på arbejdsmarkedet og hvordan det er at arbejde med et bestemt arbejdsområde, bestemte arbejdsopgaver m.v.

En praktik kan være med til at give dig erfaring og viden, som du kan bruge på din vej mod et arbejde, det kan også være på din vej mod uddannelse. 


En virksomhedspraktik varer op til 13 uger - dog med mulighed for forlængelse. Arbejdstiden tilrettelægges sammen med dig, dog gælder det, at du skal arbejde i samme tidsrum som dine kollegaer og aldrig mere end 37 timer om ugen.


Under virksomhedspraktikken får du kontanthjælp, som du plejer. Der er også mulighed for at få helt eller delvist dækket dine udgifter til transport til og fra din praktik. 

Kontakt os for at få mere at vide om mulighederne og reglerne for befordring.


En praktik i en virksomhed bliver tilrettelagt sammen med en jobkonsulent, som vil hjælpe med at finde et egnet sted. Det sker ud fra dine ønsker og de mål der er planlagt for dig. 


I vores afdeling arbejder vi med flere former for mentorstøtte. Vi kan tilbyde mentorstøtte i virksomhedspraktikken med en mentor på arbejdspladsen.

Mentorens rolle kan fx være at hjælpe dig igang med arbejdet, oplære eller vejlede dig.Et virksomhedscenter er en "virksomhed i virksomheden". Vi indgår en skriftlig aftale mellem Beskæftigelses- og Integrationscenteret, Herning Kommune og virksomheden.

Vi stiller en jobkonsulent til rådighed, som følger dig og virksomheden gennem hele forløbet på arbejdspladsen.
Virksomhedscentre har den fordel, at de er trænet til at hjælpe folk ud på arbejdsmarkedet igen.
De er rummelige og er vant til, at de der kommer i praktik hos dem ofte har begrænsning af fysisk eller psykisk karakter.  


ACO Funki A/S, Gjellerup
AV Form, Herning
Bauhaus, Herning
Bilka, Herning
Blå Kors Pensionat, Herning
Børneby Øst, Hammerum
Børnehuset Stjernen, Tjørring
Børneoasen, Lind
Børneuniverset, Snejbjerg
Danhostel, Herning
Danske Vinduer og Døre
Fællesbo, Herning
Føtex, Herning
Hotel Herning, Herning
Jeld-Wen, Sdr. Felding
Jysk, Herning
Kifa Plast, Herning
Kvickly, Herning
Møltrup Optagelseshjem, Vildbjerg
Plan Trapper, Herning
Skovlyset, Herning
Stof & Stil, Birk
SuperBrugsen, Sunds
SuperBrugsen, Vildbjerg
System Transport, Herning
Søglimt, Sunds
Tjørring Skole, Tjørring
VIA Design Herning


Kontaktinfo

Holger Hagbard Larsen
Job-og indsatskonsulent
Tlf.: 96285253
Mobil: 24791722
Send e-mail til bic@herning.dk.

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.